De eerste 8 weken

Zo’n twee weken voordat de pups geboren worden wordt een groot gedeelte van onze woonkamer ingericht voor de toekomstige pups en plaatsen we de werpkist bij ons in de woonkamer.

Dat betekent dat de pups vanaf het begin van de geboorte overal aan wennen. (stofzuiger, televisie, visite, de deurbel, het geluid van de formule 1, etc.)
Zodra de pups worden geboren gaan we ze direct wegen en nemen we foto’s, zodat we goed weten wie welke pup is.

Meestal bellen we de tweede dag alle nieuwe pupeigenaren op en vertellen we dat we een pup voor hun gereserveerd hebben.
Er wordt dan door ons een whatsappgroep gemaakt waar we vrijwel dagelijks foto’s en filmpjes plaatsen.
de eerste 2 á 3 weken verblijven de pups in de werpkist die dagelijks wordt verschoond.

De pups worden door ons de eerste 5 weken dagelijks gewogen, zodat we goed kunnen bijhouden of ze allemaal goed groeien.
Na 5 weken worden ze om de twee á drie dagen gewogen
Rondom de werpkist hebben we een kennel van 60cm hoog en voldoende groot.
Na ca 10 dagen gaan de oogjes open.
De eerste weken krijgen de pups enkel moedermelk.
Zodra de pups na ca 3 weken wat pap krijgen en een week later een vleespapje, begint het werk voor ons als fokker ook echt.

Moeder ruimt niets meer op en dat betekent voor ons als fokker werk aan de winkel.
Iedere morgen als we van bed af komen alles opruimen (gelukkig doen de pups hun behoefte wel op kranten), vloer dweilen, de wasmachine draait twee keer per dag, etc.
Als het dan mooi weer is gaan de pups naar buiten, zodat we alles even kunnen schoonmaken.

En dan is het moment aangebroken dat de nieuwe pupeigenaren op bezoek mogen komen.
In principe mogen ze vanaf het moment dat de pups 4 weken oud zijn wekelijks op afspraak op bezoek komen.

Ook besteden we veel aandacht aan het socialiseren van de pups door ze diverse keren mee te nemen in onze puppy wandelwagen met een ritje door het dorp en daarnaast gaan we er met onze fietskar een aantal keren mee op stap.

Uiteraard worden de pups tijdens de eerste 8 weken 3 keer door ons ontwormd, ze worden gechipt door de raad van beheer en er wordt dan eveneens dna afgenomen.
Als de pups 6 weken oud zijn gaan we naar de dierenkliniek in Winsum waar ze hun eerste inenting krijgen en helemaal worden nagekeken. (gebit, ogen, oren, hart luisteren, kijken of de balletjes ingedaald zijn, etc)

De pups mogen opgehaald worden zodra ze 8 weken oud zijn.
Natuurlijk krijgen de nieuwe pupeigenaren van ons een map met informatie mee waar zeer veel tips in staan, daarnaast informatie van de clubs waar we bij aangesloten zijn, informatie van de raad van beheer en tenslotte een goed gevulde Parel van de Woldstreek puppytas alsmede een zak puppyvoer van 12,5kg